2 dagen, 500 foto’s en 42.000 stappen…

De bestemming was snel beslist. Vlug online een leuk hotel boeken en de treintickets bestellen.

Zo, we kunnen vertrekken.

Twee dagen later zitten we in de trein richting Rotterdam. Eenmaal aangekomen vinden we al snel het informatiekantoor, waar we kennis maken met de wandelroute, ‘Rondje Rotterdam’.

10km doorheen de stad, voorbij al de belangrijkste locaties. Een halve dag staat er in de brochure, maar met alle stops en fotomomenten doen we er toch een hele dag over. We starten aan het Centraal Station en passeren onder meer het Schouwburgplein, het stadhuis, de Meent, de Binnenrotte met ondermeer de Markthal, de Kubuswoningen, de Oude Haven en zo richting Rotterdam-Zuid. Daarvoor moeten we de Erasmusbrug over en komen we aan bij ons hotel dat zich in ‘De Rotterdam’ bevindt. Na het checken en een kleine rustpauze, gaan we weer verder, door het scheepvaartkwartier, richting het museumpark.

Tijd om iets te eten…

In de Witte de Withstraat vinden we al snel een leuk restaurantje waar we, tijdens het eten, genieten van onze verdiende rust. Nog tot laat in de avond wandelen we rond en probeer ik wat avondfoto’s te nemen.

De volgende dag bezoeken we het Nederlands Fotomuseum en wandelen we naar de Euromast, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ideaal om een paar skyline foto’s te nemen. Nu moeten we enkel nog wat kuieren, shoppen en genieten, om dan terug te keren richting het Centraal Station om op tijd onze trein terug te nemen.

Geniet hieronder van een selectie foto’s.

Meer info over Rotterdam vind je hier: